Τι είναι τα fidget spinner και γιατί είναι τόσο δημοφιλή

fidget spinner εμφανίστηκαν από το πουθενά και εξελίχθηκαν σε παγκόσμια μανία! Πρόκειται για το μεγαλύτερο gadget trend του 2017 παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Τι είναι όμως τα fidget spinner και πώς λειτουργούν;

Με λίγα και απλά λόγια τα fidget spinners είναι η τελευταία “τρέλα” που μπορεί πραγματικά  να ωφελήσει εσάς και τα παιδιά σας.
Τα fidget spinner είναι εύχρηστα (και οικονομικά) gadget που περιστρέφονται στο χέρι σας. Έρχονται με ρουλεμάν  και μπορούν να περιστρέφονται για 2 ή περισσότερα λεπτά, ενώ εργάζεστε, ή προσπαθείτε να χαλαρώσετε.

Τα παιδιά και οι ενήλικες τα επιλέγουν επειδή επιτρέπουν το γρήγορο παιχνίδι και είναι ανέξοδα, φορητά και διασκεδαστικά.

Υπάρχουν δεκάδες βίντεο του YouTube με εκατομμύρια προβολές που δείχνουν κόλπα με fidget spinner, οπώς πως να πετάτε από το ένα χέρι στο άλλο το fidget spinner ενώ γυρίζει, πως να το ισορροπείτε σε ένα μολύβι και πολλά άλλα.

Πώς λειτουργούν και από πού προέρχονται;

Η λειτουργία των fidget spinner είναι πολύ απλή. Διαθέτουν συνήθως 3 ή περισσότερα  πτερύγια και μια περιοχή που κρατάτε με ένα δάχτυλο και τον αντίχειρα. Στη συνέχεια, με ένα άλλο δάκτυλο, γυρίζετε ένα από τα πτερύγια και αρχίζει η περιστροφή τους.

Σύμφωνα με τη  New York Post τα  fidget spinners εφευρέθηκαν από την Catherine Hettinger, το 1997.  Η πατέντα της όμως έληξε το 2005 καθώς η ίδια δεν διέθετε το ποσό των 400 δολαρίων που χρειαζόταν για να την ανανεώσει. 10 χρόνια αργότερα τα fidget spinner κατέκλυσαν τον πλανήτη και η ίδια έχασε εκατομμύρια.

Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ μιας μάρκας και μιας άλλης;

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των μοντέλων fidget spinner είναι στην επιλογή των υλικών. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν μια απλή πλαστική έκδοση που είναι βέβαια η οικονομικότερη επιλογή, ενώ άλλοι προσφέρουν  fidget spinner από υλικά καλύτερης ποιότητας, όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, που είναι μεν ακριβότερα, αλλά προσφέρουν μια γενικότερα καλύτερη εμπειρία.
Επιπλέον, διαφορές βρίσκονται και στο χρονικό διάστημα περιστροφής των spinners, ξεκινώντας από 2 λεπτά ως και 20! Τέλος, υπάρχουν διαφορές στο design καθώς θα συναντήσετε fidget spinners με 3 ή περισσότερα πτερύγια, χωρίς πτερύγια, με φωτάκια, με μουσική, ακόμη και στο σχήμα του Batman!

Τα fidget spinner βοηθούν όντως άτομα με Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD);

Οι κατασκευαστές των fidget spinner υποστηρίζουν πως τα άτομα με ADHD έχουν αναμφίβολα όφελος από το συγκεκριμένο gadget. To fidget spinner με τη περιστροφική του κίνηση αιχμαλωτίζει την προσοχή και  βοηθά να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα τη φορά.

Δείτε τη συλλογή του Gadget24 από ξεχωριστά fidget spinner και κάντε τα δώρο σε εσάς και στα αγαπημένα σας άτομα.